Annonsera efter försökspersoner på webben – så går det till

This page in English

Det finns en sida där forskare vid Karolinska Institutet kan annonsera efter forskningspersoner/försökspersoner. Nedan följer instruktioner till forskare och webbredaktörer i verksamheten.

På annonssidan finns information till de som vill bli forskningspersoner/försökspersoner – både vad det innebär och vilka studier man kan anmäla sitt intresse till. Det är huvudredaktören på respektive institution som sköter själva annonseringen.

Till sidan "Försökspersoner sökes"

Instruktioner för forskare

Som KI-forskare kan du söka efter presumtiva forskningspersoner/försökspersoner genom att annonsera på ki.se. Huvudredaktören på din institution sköter publicering och borttagning av annonsen.

Gör så här:

• Fyll i formuläret med din annonsinformation, skriv kortfattat och glöm inte att fylla i när annonsen ska avpubliceras.
  • Välj i listan vilken institution du tillhör och skicka formuläret.

Några tips:

• För att lättare kunna administrera intresseanmälningar till din studie kan du använda dig av exempelvis KI Survey, som du länkar till i din annons.
  • Sprid länken till din annons i sociala medier så att informationen når ut. Läs gärna igenom KI:s riktlinjer för sociala medier först.

Instruktioner för redaktörer

Alla annonser kommer via ett formulär som forskaren själv har fyllt i (se ovan). Här finns uppgifter om studien samt kontaktuppgifter.

Det ifyllda formuläret skickas automatiskt först till e-postadressen info@ki.se som Kommunikationsavdelningen ansvarar för. Kommunikationsavdelningen skickar sedan vidare inkomna formulär till respektive redaktör.

Du behöver ha åtkomst till sajten Forskning innan du börjar. Om du inte redan har det, skicka ett mejl till webbteamet@ki.se och be att få tillgång till sajten Forskning.

Gör så här:

• Skapa en nyhet ("news article" i menylistan under "content" ) och fyll i de uppgifter du har fått i formuläret/mejlet. Var noga med ingress, brödtext och kontaktuppgifter. Innehållsansvarig ska vara ansvarig forskare.
  • Tagg: fyll i taggarna ”forskningsperson” och ”försöksperson” (eng: "human subject research"). Om du inte fyller i dessa taggar kommer annonsen inte att synas i listan på sidan. Annonsen kommer att listas både på landningssidan för forskningspersoner och på startsidan för Forskning.
  • Publish on: Välj sajten Forskning.
  • News type: Välj nyhet om det inte redan är förvalt.
  • News category: Forskning
  • Profile reference: Om forskaren vill att annonsen ska synas på hens profilsida, fyll i detta fält.
  • Lägg till eventuella dokument och länkar.
  • Gör eventuellt en engelsk version och länka till och från denna.

Klart!

Försöksperson