Aktuella utlysningar, vecka 40, 2017

Publicerat 2017-10-02 12:11. Uppdaterat 2017-10-05 09:05

Grants Office tipsar om aktuella utlysningar

Svenska och nordiska anslag

Stiftelsen Promobilia

Stiftelsen utlyser totalt 15 miljoner kronor till ansökningar för stöd till forskning och utveckling med syfte att förbättra handikappades villkor, främst genom ökad rörlighet inomhus och utomhus och i övrigt ryms inom stiftelsens stadgar.

N.B. The full application is sent by regular mail. The date of the postmark is considered as date of submission.

Closing date: 12 Oct 2017

Stiftelsen Promobilia

M Borgströms stiftelse för ärftlighetsforskning

Medel utdelas till genetisk forskning, företrädesvis inom humangenetik, vid universiteten i Uppsala, Lund och Stockholm samt vid Karolinska institutet. Medel tilldelas i första hand svenska forskare för forskning i eller utom Sverige, i andra hand till utländska forskare för forskning i Sverige. Företräde ges yngre forskare som bygger upp sin forskningsverksamhet.

Closing date: 18 Oct 2017

M Borgströms stiftelse för ärftlighetsforskning

K och O. F. Hedströms stiftelse

Closing date: 18 Oct 2017

K och O. F. Hedströms stiftelse

Innovationsfonden Stockholms läns landsting

Syftar till att bidra med finansiering för att hälso- och sjukvården ska kunna utveckla, testa, utvärdera och införa nya innovativa produkter, tjänster, metoder och idéer inom hälso- och sjukvården. Den totala budgeten uppgår till SEK 15 miljoner.

Closing date: 23 Oct 17

Innovationsfonden Stockholms läns landsting

Medtech4health – kompetensförstärkning i småföretag Vinnova Verket för Innovationssystem – Swedish Governmental Agency for Innovation Systems

Detta syftar till att finansiera kompetensförstärkning i mikro-, små och medelstora företag som ska möjliggöra att en nyskapande ide i form av produkter eller tjänster ska kunna utvecklas och, i ett senare skede, implementeras. Den totala budgeten omfattar SEK 4 miljoner. Upp till SEK 200,000 kan sökas per projekt där stödnivån är maximalt 50 procent av projektets totala budget. Projektlängden är max 12 månader.

Closing date: 30 Nov 17

Pua av stiftelsen Stiftelsen Syskonen Svenssons Stiftelse för medicinsk forskning bifogas Kungörelse för 2017

Stiftelsen har till ändamål att genom stipendium samt forsknings- och reseanslag till läkare och vetenskapsmän understödja undersökningar och arbeten för bekämpande av de svåraste folksjukdomarna.

Vid ansökningsomgången för 2017 kommer anslag företrädesvis att ges till yngre forskare inom 2 år efter disputation.

Closing date: 31 okt 2017

Europeiska anslag

Doctor Léon Dumont prize - Belgian Society of Cardiology

The Belgian Society of Cardiology invites applications for the Doctor Léon Dumont prize. This recognises a European researcher in cardiovascular medicine.

European researchers who are actively engaged in research and must be no more than 50 years old on 31 December 2017. The award money must be used to further the winner’s research programme.

Closing date: 10 Nov 2017

Doctor Léon Dumont prize - Belgian Society of Cardiology

Fellowships - Nuovo Soldati Foundation for Cancer Research

The Nuovo Soldati Foundation for Cancer Research invites applications for its fellowships. These support young doctors in pursuing a research project on cancer cells with the main aim being to support innovative techniques or novel therapeutic approaches.

Closing date: 1 Dec 2017

Fellowships - Nuovo Soldati Foundation for Cancer Research

Transnational access grants - HPC-Europa3

HPC-Europa3 invites applications for its transnational access grants. These enable researchers working in Europe to visit any one of the nine leading high-performance computing centres in order to improve the quality of their research, while working in collaboration with a scientific researcher from an appropriate local institute.

Closing date:16 Nov 2017, 28 Feb 2018 and 17 May 2017

Transnational access grants - HPC-Europa3

Pezcoller Foundation/EACR cancer researcher award - European Association for Cancer Research

The European Association for Cancer Research, via the Pezcoller Foundation, invites nominations for its cancer researcher award. This recognises academic excellence and achievements in the field of cancer research.

Closing date: 3 Jan 2018

Amerikanska anslag

Federal Funding agencies
Lymphatics in Health and Disease in the Digestive System (R01)-NIH

The purpose of this FOA is to invite applications that investigate aspects of lymphatic vessel physiology, development and pathophysiology related to health and diseases of the digestive system. Studies to understand the factors that control local lymphatic vessel functional anatomy and physiology and development during health or disease in this system and its organs, and the mechanisms by which alterations of lymphatic vessel function affect organ function, are of interest.

Closing date: Feb 2, 2018 by 5:00 PM local time of applicant organization.

Funding Opportunity Announcement (FOA):  RFA-DK-17-016 (R01)

Foundations
Arthur C Guyton awards for excellence in integrative physiology – American Physiological Society

The Arthur C. Guyton Award Fund was established in 1993 from an anonymous donation in order to recognize the contributions of Arthur C. Guyton and his interests in feedback control and mathematical modeling of physiological systems. The award is intended to support an independent investigator who holds an academic rank no higher than Assistant Professor and is pursuing research that utilizes quantitative and integrative approaches and feedback control system theory for the study of physiological functions. An award of approximately $30,000 is designated for the use in the awardee's research program. The award does not include any indirect cost reimbursement.

Closing date: Dec 7, 2017.