Kostfaktorer och autismspektrumtillstånd hos små barn

Vill du vara med i ett forskningsprojekt om små barns kost i relation till autismspektrumtillstånd (autism, atypisk autism, aspergers syndrom)?

Vi söker dig som har barn under 10 år

Vi söker dig som är förälder till två (eller flera) barn mellan 0-10 år, varav ett av barnen har diagnosen autismspektrumtillstånd. Vi söker också dig som är förälder till två (eller flera) barn som inte har diagnosen autismspektrumtillstånd. 

Vetenskaplig studie om kostfaktorer och AST

Barnets utveckling påverkas av den tidiga miljön, vilket bland annat inkluderar barnets kost. Syftet med denna studie är att undersöka kostfaktorer hos barn för att förstå mer om kopplingarna mellan immunsystemet, tarmsystemet och centrala nervsystemet, samt om dessa kan vara viktiga även när det gäller autismspektrumtillstånd (AST). Mer detaljer om forskningsprojektet hittar du här. 

Fyll i vår webenkät

Du kan delta genom att svara på vår anonyma webbenkät. Den tar ungefär en timme att fylla i. Du får inloggningsuppgifter till webenkäten genom att maila en intresseanmälan till projektledaren Ela Kostrzewa

Som tack får du om du fyllt i hela formuläret ett så kallat superpresentkort på 200 kr. Stort tack för du bidrar till vår forskning

Kontakta oss om du har frågor

Postdoc

Johan Isaksson

Enhet: Enheten för Neuropsykiatri
E-post: johan.isaksson@ki.se

NeuropsykiatriPsykologi