NyheterForskning

Hur blir du medveten om din kropp? VR experiment

Publicerat 2017-07-18 15:24. Uppdaterat 2017-07-19 07:55This page in English
Woman with VR headset

Woman with VR headset. Free for personal and commercial use, No attribution required

I detta forskningsprojekt intresserar vi oss för hur människor upplever sina egna kroppar, och vilka processer i hjärnan som förmedlar känslan av att äga sin kropp.

Ny kunskap inom detta område kommer inte bara att vara av stor vetenskaplig betydelse, utan kan också hjälpa oss att bättre förstå olika neurologiska och psykiatriska sjukdomar där avvikande kroppsmedvetande förekommer.

Vi söker därför efter deltagare till ett experiment i vårt "perception-lab" på Karolinska Institutet i Solna.

Inklusionskriterier

Vi söker friska deltagare som inte använder någon medicinering (varken psykiatrisk eller neurologisk) och med normal eller korrigerad syn (kontaktlinser).

Deltagande

Under experimentet kommer du att bära ett VR-headset och utföra enklare övningar. Experimentet och besöket tar ca en timme.

Ersättning

Deltagare i studien får var sin biobiljett som ersättning.

Intresserad av att delta i studien?

Vid intresse av att delta, kontakta Dennis Larsson, MSc, Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet.

E-post: dennlarsson@gmail.com

Projektadministratör: Arvid Guterstam, MD PhD

Studien har alla tillstånd som krävs

ForskningspersonFörsöksperson