Enheten för käkkirurgi

Den 1 april 2012 omorganiserades den sjukhusbundna käkkirurgin i Stockholm. Det innebar att de käkkirurgiska klinikerna på institutionen för odontologi/Karolinska Institutet i Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Södersjukhuset slogs samman till en enda klinik.

Kliniken är placerad på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge.

 

 Mot bakgrund av denna organisationsförändring innebär det att institutionen för odontologi saknar en käkkirurgisk klinik. För att tillmötesgå den specialisttandvård på institutionen som kräver käkkirurgisk kompetens finns enheten för käkkirurgi kliniskt organiserad under vuxenkliniken. På denna enhet bedrivs oral kirurgi i form av implantatfrågeställningar, dentoalveolär kirurgi samt oral medicin. Enheten har tillgång till lokaler för operativ verksamhet en dag i veckan.

Läs mer om specialistkliniken här.

Utbildning

På enheten för käkkirurgi utbildas i första hand tandläkarstudenter. Undervisning sträcker sig över områden såsom lokalanestesi, hård och mjukvävnadssjukdomar, oral medicin, medicinsk riskbedömning, extraktionslära och käkkirurgi. Läs mer om utbildning inom ämnet här.

Forskning

 På enheten för käkkirurgi bedrivs forskning inom antibiotika, infektion och smittspridning, käkledskirurgi, benigna tumörer och ortognatkirurgi. Läs mer om forskning inom käkkirurgi här.

KirurgiOdontologi