Om oss på Avdelningen för psykologi

This page in English

Avdelningen för psykologi bedriver forskning i skärningspunkten mellan psykologi och biomedicin vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. För närvarande arbetar tolv forskargrupper vid avdelningen. Avdelningen svarar för huvuddelen av de kurser som ges på Karolinska Institutets psykologprogram, och vi ansvarar även för många kurser vid Karolinska Institutet både inom grundutbildning och forskarutbildning. Vi annordnar också med jämna mellanrum öppna seminarier där alla som vill förkovra sig inom ämnet är välkomna.

Avdelningens historia

Avdelningen har en relativt kort historia och har sitt ursprung i en forskningsprofessur i experimentell psykologi som Medicinska Forskningsrådet tilldelade Marianne Frankenhaeuser 1969. Denna professur överfördes till Karolinska Institutet 1980. Efter professor Frankenhaeusers pensionering övertog Arne Öhman professuren 1993 samtidigt som avdelningen blev en del av Institutionen för klinisk neurovetenskap. Avdelningen har under senare år expanderat kraftig inom såväl forskning som utbildning.

Kontaktuppgifter

Avdelningen för psykologi ligger på Nobels väg 9 (postnummer 171 77) på Karolinska institutets campus i Solna.

Om du vill komma i kontakt med oss beträffande administrativa eller andra icke forskningsrelaterade ärenden så bör du i första hand vända dig till någon av personerna listade nedan.

Avdelningschef:

Mats J Olsson

Enhet: Psykologi M Olsson
E-post: mats.j.olsson@ki.se

Ställföreträdande avdelningschefer:

Ata Ghaderi

Enhet: Psykologi Ghaderi
E-post: Ata.Ghaderi@ki.se

Professor, kallad

Emily Holmes

Enhet: Psykologi Holmes
E-post: emily.holmes@ki.se