Om enheten för Baxter Novum

This page in English

Baxter Novum bedriver klinisk forskning inom njurmedicin, kronisk njursvikt och dialys, särskilt peritonealdialys. Forskningsenheten stöds av Baxter som är ett ledande sjukvårdsföretag framför allt när det gäller peritonealdialys. Baxter Novum bygger på unika förutsättningar för forskningssamarbete som föreligger vid Novum Forskningspark, Huddinge sjukhus och Karolinska Institutet.

Professor Bengt Lindholm är enhetschef sedan Baxter Novums tillkomst 1995. Bengt Lindholm är anställd som forskningschef vid Baxter Healthcare´s Renal Division. Bengt Lindholm tjänstgör även i begränsad omfattning i kliniskt arbete vid njurmedicinska kliniken.

Baxter Novum omsätter cirka 5 miljoner kronor, och har cirka 10-15 medarbetare, de flesta utländska gästforskare. Enheten publicerar per år cirka 20 originalarbeten, 10 book chapters eller reviewarbeten och cirka 40 abstracts till internationella möten.

Bengt LindholmEnhetschef, professor
Bengt Lindholm
Telefon 08-585 82601
Epost bengt.lindholm@ki.se